تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا - پرشین سرا
پرطرفدارترین رنگ مو + زیباترین و بروزترین مدل های رنگ مو ترند شده 2024

پرطرفدارترین رنگ مو + زیباترین و بروزترین مدل های رنگ مو ترند شده 2024

پرطرفدارترین رنگ مو پرطرفدارترین رنگ مو + زیباترین و بروزترین مدل های رنگ مو ترند شده ۲۰۲۴ در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. برای …

تزیین مرغ و ماهی عروس + ایده های بسیار زیبا برای تزیین کردن مرغ و ماهی عروس

تزیین مرغ و ماهی عروس + ایده های بسیار زیبا برای تزیین کردن مرغ و ماهی عروس

تزیین مرغ و ماهی عروس تزیین مرغ و ماهی عروس + ایده های بسیار زیبا برای تزیین کردن مرغ و ماهی عروس در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه …

مدل دسته گل عروس بسیار زیبا با گل های متفاوت و خاص

مدل دسته گل عروس بسیار زیبا با گل های متفاوت و خاص

مدل دسته گل عروس مدل دسته گل عروس بسیار زیبا با گل های متفاوت و خاص در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. دسته گل …

تزیین شله زرد تک نفره

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

شله زرد یک دسر اصیل خوشمزه و محبوب ایرانی است که در مراسم‌های مذهبی مختلف نیز پخته می‌شود. شله زرد هم به صورت گرم و هم به صورت سرد مورد استفاده قرار می‌گیرد

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

شله زرد در واقع یکی از اصیل ترین، خوش طعم ترین و محبوب ترین دسرهای ایرانی است که کاربرد آن پیش از اینکه به عنوان دسر رواج داشته باشد شاید به عنوان یک آش در اعیاد و مناسبت های مذهبی به شکل نذری مرسوم بوده است.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

شله زرد یکی از دسرهای خوشمزه سنتی ایرانی است که به دلیل وجود زعفران، زرد رنگ است و آن را به این نام می خوانند. روی این دسر خوشمزه را معمولا با مقداری دارچین و خلال بادام و خلال پسته تزئین می کنند. این غذای خوشمزه را در ماه مبارک رمضان بر سر سفره افطار اکثر ایرانیان می بینید.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

از مواد تشکیل دهنده این دسر می توان به برنج ایرانی، شکر، زعفران، گلاب، هل ، مغز بادام و پسته خلالی، دارچین، کره و روغن اشاره کرد. از آن جاییکه این دسر بیشتر در ایام ماه مبارک رمضان و یا تاسوعا و عاشورا طبخ و توزیع می شود روی آن را با پاشیدن دارچین منقوش به اسامی مذهبی می کنند. برای اینکه بتوانید شله زرد خوشمزه و ممتازی تهیه کنید رعایت برخی نکات ضروری است.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

برای درست کردن شله زرد زعفرانی و مجلسی باید مقدار ها رعایت شود یعنی مقدار شکر دو برابر برنج باشد و مقدار آب ۵ برابر برنج باشد و همیشه این نسبت ها را رعایت کنید.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

حتما شکر را بعد از پخت کامل برنح اضافه کنید و بعد از اینکه شکر را اضافه کنید هرچقدر زعفران اضافه کنید رنگ آن دیگر تغییر نمی کند زیرا لعابی که شکر می اندازد باعث می شود دانه های برنح به طور کامل یکنواخت رنگ نگیرند.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

بادام را حتما در کمی گلاب خیس کنید و این کار باعث می شود بادام ها نرم شوند. اندازه شکر در واقع شیرین بودن شله زرد به ذائقه افراد بستگی دارد و اگر می خواهید کم شیرین باشد مقدار شکر را کمتر در نظر بگیرید.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

زعفران یکی از اجزای اصلی شله زرد می باشد و حتما باید خوب سابیده شود و یخ دم بگذارید تا خوشرنگ و زرد شود. در قدیم خرید و فروش زعفران از واحد های مثقال و سیر استفاده می شده است که یک مثقال زعفران معادل ۴.۶۰۸ گرم وزن است که در عرف بازار ۴.۶ و عده ی ۴.۶۱ را معادل یک مثقال زعفران می دانند.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

بعد از اینکه شله زرد آماده شد آن را درون ظرف های مناسبی بکشید.بعد از سرد شدن شله زردها آن ها را به کمک دارچین و پودر هل و خلال بادام و خلال پسته تزیین کنید. می توانید برای تزیین شله زرد نذری از روش های تزیین شله زرد نیز استفاده کنید.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

برای تزئین شله زرد از پودر دارچین، پودر هل، خلال پسته، خلال بادام تزئین کنید. همچنین برای زیباتر شدن تزئین می‌توانید از شابلون‌های نوشته دار استفاده کنید.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

برای تهیه شله زرد به صورت قالبی، کافی است بعد از پخت و دم کشیدن شله زرد، آن را در قالب مورد نظرتان بریزید و در یخچال قرار دهید تا سرد شود و خودش را بگیرد. بهترین قالب برای تهیه شله زرد قالبی، قالب سیلیکونی است که شله زرد به آن نمی‌چسبد و هنگام خارج کردن از قالب، به راحتی جدا می‌شود. بعد از خارج کردن شله زرد از قالب، آن را با مواد دلخواه تزیین کنید.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

یکی از حرفه‌ای‌ترین روش‌ها برای تزیین شله زرد، استفاده از شابلون به خصوص برای طرح‌های سنتی و جملات مذهبی است. برای این کار باید شله زرد را در کاسه‌های مورد نظرتان بریزید و کمی صبر کنید تا سرد شود. سرد شدن شله زرد موجب سفت شدن لایه روی آن می‌شود و در این شرایط تزیین کردن آن بسیار ساده‌تر می‌شود.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

برای شروع باید مطمئن شوید که روی شله زرد شما سفت شده و حالت آبکی و چسبنده ندارد. سپس شابلون را روی ظرف شله زرد قرار دهید. دارچین را با کمک یک نمکپاش روی شابلون بریزید تا طرح مورد نظر روی سطح شله زرد ایجاد شود. در انتها شابلون را به آرامی از روی شله زرد بردارید. با این روش هم تزیینات شما حرفه‌ای‌تر می‌شود و هم می‌توانید با سرعت بیشتری شله زردها را تزیین کنید.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

نکته مهم در طرز تهیه شله زرد نذری مجلسی: بهترین هل برای شله ‌زرد هل سفید است که مخصوص شیرینی‌پزی است. در صورت استفاده از دانه هل، آن را بکوبید و به روش بن‌ماری و به صورت غیر‌مستقیم و با بخار آب دم کنید. روش کار به این صورت است که در یک ظرف گود مقداری آب بریزید و آب را به دمای جوش برسانید. در یک ظرف کوچک‌تر و نشکن هل‌های کوبیده شده را با مقدار کمی آب بریزید و روی ظرف بزرگ‌تر که آبش به جوش آمده قرار دهید. وقتی که آب ظرف بزرگ‌تر به جوش آمد و بخار کرد، بخار این آب سبب می‌شود که هل در آب تقطیر شود و آب بوی خوش هل را به خودش بگیرد. آب هل را صاف کنید و به شله‌زرد اضافه کنید.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

اگر شله زرد شما هم بعد از مدتی آب می‌اندازد چاره کار این است که در مرحله آخر و وقتی که شله‌ زرد کاملا آماده شد یک شعله پخش‌کن را زیر قابلمه شله‌ زرد بگذارید. روی در قابلمه شله‌ زرد را هم با دم‌کنی بپوشانید. حرارت شعله را در کمترین حالت ممکن به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار دهید. دم‌کنی باعث می‌شود آب شله‌ زرد کاملا کشیده و بخار شود. به این ترتیب شله‌ زرد دیگر آب نخواهد انداخت. وقتی که شعله گاز را خاموش کردید دم کنی را ۲۰ دقیقه دیگر روی شله‌ زرد باقی بگذارید. سپس شله زرد را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

سعی کنید حتما از برنج ایرانی استفاده کنید تا عطر و طعم خوبی داشته باشد. برنج نیم‌دانه یا خرده برنج گزینه بهتری است. در صورت استفاده از برنج نیم دانه در طرز تهیه شله زرد مجلسی می‌توانید تنها ۲ تا ۳ ساعت قبل از پخت، برنج را خیس کنید. چون این برنج‌ها بسیار سریع‌تر از برنج کامل و معمولی باز می‌شوند و لازم نیست یک روز زودتر خیس بخورند. بعد از پخت هم شله زردتان ظاهر زیباتری خواهد داشت.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

بعد از پخت شله زرد باید حرارت را خاموش کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا ۱۵ دقیقه با حرارت خودش دم بکشد. این کار از ترک خوردن شله زرد و آب انداختن آن جلوگیری می‌کند.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

مهم نیست در فکر طرز تهیه شله زرد مجلسی برای ۱۰ نفر هستید یا قصد دارید این دسر را برای ۲ نفر درست کنید، به هر حال خلال بادام طعم فوق‌العاده‌ای به این غذا می‌بخشد. برای درست کردن خلال بادام در خانه باید از بادام تازه یا بادامی که چند ساعت در آب گرم خیسانده شده استفاده کنید. برای شروع پوست بادام را جدا کنید، سپس آن‌ها را با یک چاقوی تیز به صورت خلالی برش دهید. بعد از برش دادن بادام‌ها آن‌ها را چند روز در سینی و زیر نور آفتاب بگذارید تا کاملا خشک شوند و خلال بادام آماده شود.

تزیین شله زرد تک نفره برای نذری دادن با غنچه گل محمدی و دارچین بسیار زیبا

آخرین بروز رسانی در : جمعه 31 فروردین 1403
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پرشین سرا و لینک مستقیم بلا مانع است.