تزیین مرغ سوخاری با دورچین سبزیجات ساده و بسیار زیبا
مدل مو دخترانه برای عروسی ساده و شیک ترند سال
مدل مو دخترانه برای عروسی مدل مو دخترانه برای عروسی ساده و شیک ترند سال در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. داشتن موهایی زیبا …
مدل کابینت ممبران با طراحی زیبا و شیک
مدل کابینت ممبران مدل کابینت ممبران با طراحی زیبا و شیک در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. مدل کابینت ممبران یکی از پرطرفدارترین کابینت …
مدل مانتو مجلسی جدید زنانه و دخترانه شیک برای مجالس مهم
مدل مانتو مجلسی جدید مدل مانتو مجلسی جدید زنانه و دخترانه شیک برای مجالس مهم در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. یقینا به عنوان …
تزیین مرغ سوخاری
تزیین مرغ سوخاری با دورچین سبزیجات ساده و بسیار زیبا در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد.
مرغ سوخاری به دلیل طعم، رنگ و تردی خاصش یکی از غذاهای محبوب جهانی است و در ایران نیز انواع مرغ سوخاری مثل فیله مرغ سوخاری خیلی پرطرفدار است. دلیل مزه خوشمزه این غذا، نوع پخت و سرخ کردن آن است که باعث شده از این روش پخت در غذاهای دیگری مثل فینگر فود سوخاری و سیب زمینی سوخاری فینگر فودی نیز استفاده شود و به آنها هم مزه و طعم دلچسبی دهد.
سوخاری واژهای روسی و به معنای برشته شده است. آرد یا نان سوخاری هم به دلیل حرارت دیدن، خشک و برشته شدن این نام را گرفتهاند. مرغ سوخاری به نوعی ترجمه Fried chicken و به معنای مرغ سرخ شده در روغن است که با نوع مرغ کبابی تفاوت دارد؛ اما منظور از مرغ سوخاری چیزی بیشتر از یک مرغ سرخ شده است که به روش پخت و تاریخ آن برمیگردد. به دلیل تاریخچه مرغ سوخاری، نام دیگر این غذا در ایران، مرغ کنتاکی یا مرغ کیافسی است.
خلاصه تاریخچه مرغ سوخاری یا مرغ کنتاکی این است که اولین دستور پخت مرغ سوخاری در سال ۱۹۴۰ توسط کلنل هارلند ساندرز اختراع شد. وی آن زمان صاحب یک مجموعه رستوران و یک هتل در ایالت کنتاکی آمریکا بود و این غذا را در آنجا عرضه کرد. کلنل ساندرز در سال ۱۹۵۲میلادی (۱۳۳۰–۱۳۳۱ شمسی) رستوران زنجیرهای مرغ سوخاری کنتاکی ( Kentucky Fried Chicken) را راهاندازی کرد که مخفف آن KFC است و به همین دلیل مرغ سوخاری آقای ساندرز به مرغ کنتاکی یا مرغ کیافسی هم معروف است.
ناگت مرغ اختراع یک دانشمند و استاد دانشگاه آمریکایی در حوزه غذا به نام رابرت سی. بیکر است که روش آن را در سال ۱۹۵۰ در اختیار عموم مردم قرار داد. مرغ سوخاری و ناگت مرغ هر دو به آرد سوخاری آغشته میشوند و با سرخ شدن نیز آماده مصرف میگردند اما در ناگت مرغ از گوشت چرخ کرده مرغ (اکثراً سینه مرغ) استفاده میشود ولی در مرغ سوخاری، تکههای گوشت مرغ و به اصطلاح فیله مرغ را به کار میبرند. به همین دلیل (مرغ چرخشده)، ناگت مرغ را میتوان به اشکال مختلف درآورد. ناگت مرغ اکنون یک محصول فرآوری شده پروتئینی و فست فود شناخته میشود و البته این دو غذا به روش خانگی، رستورانی و صنعتی تولید میگردند.
طرز تهیه مرغ سوخاری تنوع دارد، هم در ترکیبات پودر سوخاری و مایع تخممرغی بعد از آن و هم قسمتهای استفاده شده از مرغ. برای مثال، مرغ سوخاری را با سینه یا ران یا بال مرغ درست میکنند. به آرد سوخاری یا مایع تخممرغی میتوان به دلخواه و بر اساس سلیقه، علاوه بر نمک و فلفل ادویههای دیگری مانند زردچوبه، فلفل قرمز، پودر سیر و آویشن اضافه کرد. حتی هنگام پذیرایی و سرو هم میتوان روی مرغ سوخاری ادویه، سبزیجات یا سس استفاده کرد.
مرغ سوخاری فست فود هست اما از خیلی فست فودهای دیگر سالمتر است؛ چون در آن از محصولات پروتئینی فرآوردی شده استفاده نشده است.در این غذا از گوشت سفید به جای گوشت قرمز استفاده شده که برای افراد کمتحرک، مسن، با چربی خون و مانند آن مناسبتر است. همچنین گوشت مرغ منبع خوبی برای پروتئین، چربی و املاح و مواد معدنی است که باید در برنامه غذایی سالم وجود داشته باشد.
پوست یا قسمتهای پرچرب مرغ را میتوان هنگام تهیه مرغ سوخاری یا در وقت خوردن آن جدا و حذف کرد. به نظر بعضیها اثرات هورمونها و مواد افزودنی در تغذیه مرغ در پوست آن بیشتر از گوشتش باقی میماند و به همین خاطر نخوردن آن بهتر است.
پودر سوخاری روی سطح مرغ مانع از حرارت مستقیم و نفوذ روغن در بافت مرغ میشود و از روش سرخ کردن مستقیم با روغن بهتر است؛ اما حرارت زیاد روغن باعث تغییراتی در مواد آرد سوخاری میشود و به گفته کارشناسان تغذیه یک ماده سمی تولید میگردد که سرطانزاست. بنابراین کسانی که مشکل کبدی یا کیسه صفرا دارند یا داروهای خاص و همیشگی مصرف میکنند بهتر است لایه سوخاری این نوع غذاها را جدا کنند و همان گوشت مرغ را میل کنند.
اگر میخواهید مرغ غذا کاملاً مغزپخت باشد، مثل کسانی که مشکل گوارشی و هضم غذا دارند، میتوانید تکههای مرغ را پیش از سوخاری کردن برای مدت کوتاهی با پیاز خام و نمک و فلفل آبپز کنید تا از خامی در بیاید. سپس بگذارید خشک و خنک شوند و بعد برای تهیه مرغ سوخاری استفاده کنید.
مرغ سوخاری یک غذای خوشمزه و محبوب است که میتوانید در مهمانیها یا جشنهای خود ارائه دهید. اما تزیین و سرو صحیح این غذا نیز دارای اهمیت بوده و میتواند ظاهر و طعم آن را بهبود بخشد.
برای تزیین مرغ سوخاری مینیاتوری، میتوانید از موادی مانند نمک، فلفل سیاه، زردچوبه یا گیاهان دارویی تازه مثل نعناع یا جعفری استفاده کنید. همچنین میتوانید با استفاده از سسهای مختلف یا آجیلها، طعم و ظاهر مرغ سوخاری را بهبود بخشید.
برای سرو مرغ سوخاری میتوانید از سبد ورقی یا سینیهای زیبا استفاده کنید. همچنین میتوانید مرغ سوخاری را در کنار سالاد یا نان سرو کرد یا با سسهای مختلف همراه نمود.
در طرز تهیه مرغ سوخاری حتما باید از روغن مخصوص سرخکردنی استفاده کنید؛ زیرا یک روغن سرخکردنی مرغوب میتواند تکههای مرغ را بهخوبی طلایی کرده و از سیاه شدن آنها جلوگیری کند.
درست کردن مرغ سوخاری با آرد سفید روش مرسومی است که باعث میشود تا بتوان از ترکیب آرد و ادویهها برای طعمدار کردن و البته ترد شدن مرغ استفاده کرد.
سرو مرغ سوخاری با سیب زمینی باعث جذابتر شدن ظاهر غذای شما میشود و خوردن مرغ سوخاری در کنار سیب زمینی سرخ کرده بسیار محبوب و خوشمزه است.
برای تهیه مرغ سوخاری با دلستر میتوانید نصف فنجان ماءالشعیر نیز به مواد طعمدهنده اضافه کرده و مرغها را در مواد استراحت دهید. استفاده از دلستر موجب طعم ترشتر مرغهای سوخاری میشود.
تهیه مرغ سوخاری با پودر پانکو نیز امکانپذیر است و میتوانید در مرحله پایانی و پیش از سرخ کردن تکههای مرغ، آنها را به پودر پانکو آغشته کنید تا خوشمزهتر شوند.
برای جلوگیری از خراب شدن مرغ سوخاری، دقت داشته باشید که تکههای مرغ خارج از یخچال باقی نمانند. همچنین برای افزایش ماندگاری این غذا، تکههای مرغ را قبل از آغشته کردن به سس، در یخچال قرار دهید.