تزیین شله زرد ساده + زیباترین ایده ها برای تزیین کردن شله زرد با خلال بادام و دارچین
مدل لباس تولد جشن تولد خودم + با دیدن این مطلب دیگر دنبال لباس تولد نمی گردید
مدل لباس تولد جشن تولد خودم مدل لباس تولد جشن تولد خودم + با دیدن این مطلب دیگر دنبال لباس تولد نمی گردید در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه …
تزیین خانه برای تولد + با دیدن این مطلب می تونی بهترین دیزاین تولد رو یاد بگیری
تزیین خانه برای تولد تزیین خانه برای تولد + با دیدن این مطلب می تونی بهترین دیزاین تولد رو یاد بگیری در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما …
مدل لباس بلند مجلسی زنانه و دخترانه شیک
مدل لباس بلند مدل لباس بلند مجلسی زنانه و دخترانه شیک در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. معمولاً خانم ها دوست دارند وقتی به …
تزیین شله زرد ساده
تزیین شله زرد ساده + زیباترین ایده ها برای تزیین کردن شله زرد با خلال بادام و دارچین در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد.
شله زرد، یکی از دسرها و شیرینیجات ایرانی است که معمولاً در مراسمهای مختلفی مثل افطار و یا مناسبتهای مختلف به عنوان نذری پخته میشود و با آن از مهمانان پذیرایی میشود. شله زرد حاوی انواع ویتامینهای A, C, D، گروه ویتامینهای B مانند B۱, B۲, B۶، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتیاکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است.
شله زرد بهعنوان یکی از دسرهای سنتی و پرطرفدار ایرانی شناخته میشود که در درست کردن آن از برنج، زعفران، شکر و آب استفاده میشود. این دسر خوشمزه نهتنها در مناسبتها و جشنهای مختلف گزینه بسیار خوبی است، بلکه بهعنوان یک میانوعده مغذی بین خانوادههای ایرانی شناخته میشود. با این حال، طرز تهیه شله زرد به اشکال مختلفی انجام میشود و فوتوفنهای خاص خودش را دارد.
طرز تهیه شله زرد پختن عموماً در تمامی روشها یکسان است و یک فرایند سادهای را طی میکند. با این حال، روشهای بسیار زیادی وجود دارد که شما میتوانید با استفاده از آنها، طعم جدید و جذابتری به شله زردتان بدهید.
برای اینکه شله زرد نرم و لطیفی داشته باشید، بهتر است حدود ده ساعت قبل از پخت برنج را با نصف لیوان عرق شاهسپرم و نصف لیوان آب خیس بدهید.
برای شروع پخت ابتدا آب را داخل قابلمه بریزید و آن را روی شعله اجاق گاز قرار بدهید تا آب جوش بیاید؛ سپس برنج را به آن اضافه کنید. شعله اجاق را کم کنید و اجازه بدهید برنج داخل آب کم کم بپزد. حتما کف روی برنج را بردارید تا رنگ شله زرد شما شفاف شود.
یکی از نشانههای پخت برنج این است که آب قابلمه کم شده و برنج شروع به شکوفه زدن میکند، به عبارت دیگر برنج قل قل میجوشد. در این مرحله زعفران دم کرده غلیظ را به برنج اضافه کنید و خوب هم بزنید. پنج تا ده دقیقه صبر کنید تا زعفران رنگ باز کند؛ سپس شکر را به قابلمه اضافه کنید.
حدود پانزده دقیقه بعد وقتی شکر کاملا در شله زرد آب شد، خلال بادام و گلاب را که از یک ساعت قبل با هم خیساندهاید، به قابلمه شله زرد اضافه کنید و بعد کره و پودر هل را داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید.
در مرحله آخر روی در قابلمه دم کنی بگذارید و شله زرد را با شعله کم حدود پانزده دقیقه دم کنید تا حسابی غلیظ و جا افتاده شود. بعد از این مدت زمان دم کنی را بردارید و شله زرد را داخل ظرف مورد نظر سرو بکشید و روی ظرف را با خلال پسته و پودر دارچین تزیین کنید.
بهتر است برای پخت شله زرد از برنج نیم دانه استفاده کنید. اگر برنج نیم دانه در دسترس ندارید و از برنج درسته استفاده میکنید، میزان آب برنج را بیشتر کنید تا دانههای برنج کاملا له شوند و درشت نباشند.
در زمان پخت برنج اگر احساس کردید که آب برنج کم شده و برنج هنوز کال است، حتما آب جوش به برنج اضافه کنید و از اضافه کردن آب سرد خودداری کنید.
توجه داشته باشید که شکر و زعفران را حتما زمانی به برنج اضافه کنید که کاملا پخته و له شده باشد، در غیر این صورت شله زرد شما جا افتاده و خوشرنگ نخواهد شد.
برخیها با اضافه کردن شیر، تلاش میکنند تا شله زرد به ذائقه آنها بیشتر بنشیند. در این روش، با اضافه کردن شیر به دستور پخت سنتی، طعمی متفاوت و بافتی نرمتر به شله زرد میدهید. برای انجام این کار، بعد از پخت برنج، به جای آب، شیر را به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا با حرارت ملایم بپزد. این تغییر ساده، باعث میشود شله زرد بافتی کرمیتر و نرمتر داشته باشد و رنگ سفیدی هم بهخودش بگیرد.
رای اینکه شله زردتان آب نیندازد اجازه دهید به خوبی و کاملاً دم بکشد. مقدار زعفران شما باید به حدی باشد که شله زردتان به رنگ نارنجی درآید. در هنگام پخت برنج از اضافه کردن آب خودداری کنید چراکه باعث آب انداختن شله زردتان میشود.
پس از آنکه شله زرد را آماده کردید بلافاصله تزیین را شروع نکنید. شله زرد داغ حالت شلی بیشتری دارد. در چنین حالتی اگر از دارچین یا پودر نارگیل برای تزیین استفاده کنید پخش شده و کار شما خراب می شود. پس برای تزیین کردن شله زرد کمی زودتر دست به کار شده و آن را زودتر بپزید. تا زمان کافی برای سرد شدن داشته باشد. البته لازم نیست شله زرد کاملا سرد شود. زیرا در برخی از روش های تزیین نباید شله زرد خیلی سرد باشد.
یکی از وسایلی که می توان برای تزیین شله زرد استفاده کرد قالب های کیک و ژله است. مهم نیست جنس قالب فلزی، سیلیکون یا پلاستیک باشد. زیرا در هر صورت شله زرد به راحتی از آن جدا می شود. برای این منظور شله زرد را داخل قالب ریخته و در یخچال قرار می دهید. می توانید از مخلوط بریلو بی رنگ و دارچین یا آب و دارچین غلیظ برای نشان دادن بهتر شکل درونی قالب استفاده کنید.
شابلون یکی از متداول ترین و در عین حال زیباترین روش ها برای تزیین کردن شله زرد است. کار با شابلون احتیاج به حوصله و مهارت دارد. امروزه شابلون شله زرد در شکل های مختلف موجود هستند و شما می توانید هر طرحی که دوست دارید روی شله زرد بیندازید. فقط توصیه می شود روش صحیح کار با شابلون را بیاموزید.
اگر شله زرد قالبی دوست ندارید یا اینکه نمی توانید از شابلون استفاده کنید ناراحت نباشید. هنوز ابزار مفیدی به نام دارچین در اختیار دارید که دست بر قضا طعم شله زرد را بی نظیر می کند. فقط کافی است مقداری ذوق و سلیقه به خرج بدهید یا اینکه از منابع مختلف ایده بگیرید. آنگاه می توانید زیباترین تزیینات را با دارچین خلق کنید.
از دیگر اقلامی که می توان برای تزیین شله زرد استفاده نمود غنچه های خشک شده گل محمدی، خلال پسته و بادام است. اگر سری به فضای مجازی یا اینستاگرام ببینید خواهید با استفاده از این ابزار چه طرح هایی زیبایی می توان بر روی شله زرد ایجاد نمود. البته این مواد ممکن است به تنهایی یا با هم مورد استفاده قرار گیرند. همچنین در کنار آنها معمولا دارچین نیز یار همیشگی است.