تزیین شله زرد با دارچین و روغن بسیار زیبا با ایده های متفاوت
تزیین سالاد الویه بسیار زیبا و جالب مخصوص مهمانی و تولد
تزیین سالاد الویه تزیین سالاد الویه بسیار زیبا و جالب مخصوص مهمانی و تولد در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. سالاد الویه یکی از …
مدل پالتو جدید زنانه و دخترانه مخصوص خانم های خوش استایل
مدل پالتو جدید مدل پالتو جدید زنانه و دخترانه مخصوص خانم های خوش استایل در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. انتخاب مدل پالتو یکی …
مدل مانتو مجلسی شیک برای مجالس و دورهمی های خاص
مدل مانتو مجلسی شیک مدل مانتو مجلسی شیک برای مجالس و دورهمی های خاص در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. مانتو مجلسی، مانتویی است …
تزیین شله زرد با دارچین و روغن
تزیین شله زرد با دارچین و روغن بسیار زیبا با ایده های متفاوت در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد.
تزیین شله زرد یا تزئین شله زرد یکی از کار های بسیار لذت بخش و زیبایی می باشد که در انتها زمانی که شله زرد را پختید باید انجام دهید.
شله زرد یکی از آش های سنتی ایرانی می باشد که بیشتر در ماه مبارک رمضان و ماه محرم و صفر تهیه می شود ولی شما می توانید در طول ایام سال نیز این آش خوشمزه زعفرانی را تهیه کنید.
برای تزیین شله زرد شما می توانید از دارچین و پودر پسته و گل محمدی و پرک بادام و پودر نارگیل استفاده کنید و این آش اصیل ایرانی را برای نذری های خود تزیین کنید. شما می توانید از این تزیین ها برای شیر برنج و فرنی نیز استفاده کنید.
نکته مهم در تزیین شله زرد این می باشد که باید صبر کنید تا شله زرد کمی از حرارت بیفتد و بعد شروع به تزیین شله زرد کنید و اگر می خواهید از شابلون استفاده کنید بهتر است با فرچه کمی شابلون مورد نظر را چرب کنید تا به رویه آش نچسبد و به راحتی جدا شود.
شله زرد را با خیلی چیزها میشود تزیین کرد ، اما معروف ترینش تزین شله زرد با داچین است . اما شما میتوانید از گل محمدی ( غنچه گل یا پودر گل ) ، خلال بادام ، خلال پسته ، پودر گردو ، کنجد ، پودر نارگیل ، ترافل یا شکلات های تزیینی یا حتی گل های طبیعی استفاده کنید.
تزیین شله زرد با شابلون از معمول ترین و راحت ترین روش های تزیین شله زرد بخصوص برای نذری است . چون وقتی قرار است یک عالمه ظرف (کاسه یا سطل) نذری را تزیین کنیم دیگر وقتی برای ریزه کاری ها نمیماند . اینجور وقت ها شابلون ها به داد ما میرند بخصوص شابلون هایی با اسم ائمه مثل شابلون “یا حسین” ، “یا اباالفضل” ، “یا علی” ، “یا محمد” و یا “فاطمه” برای هیات ها ، روضه ها ، و نذری ها در مناسبت های مختلف مورد نیاز است که باید از فروشگاه های عرضه وسایل قنادی تهیه کنید.
شما میتوانید از انواع قالب ها مثل قالب ژله ، قالب های شیرینی پزی و کیک پزی و حتی ظرف های اردو خوری به عنوان قالب شله زرد استفاده کنید ، اما همانطور که میدانید برای قالبی شدن ژله باید آن را غلیظ تر کرده و از پودر ژلاتین هم استفاده کنید.
برای تزیین شله زرد نذری روش های مختلفی وجود دارد. می توانید شله زرد را با دارچین، پودر هل، خلال بادام و خلال پسته و گل محمدی تزیین کنید. حتی می توانید به مناسبت ایام مذهبی یا شهادت ائمه، نام مبارک معصومین را بر روی آنها با استفاده از شابلون بنویسید.
اگر می خواهید از شابلون نوشته دار برای تزیین شله زرد استفاده کنید، بهتر است تا ابتدا کمی شله زردها را در کاسه ریخته و اجازه دهید تا سرد شوند. سرد شدن شله زردها باعث می شود تا شابلون ها به شله زرد نچسبند. اکنون دارچین را در یک نمک پاش با سوراخ های درشت بریزید. با نگه داشن شابلون بر روی شله زرد و با استفاده از نمک پاش دارچین را بر روی شله زرد بریزید. همچنن می توانید بر روی آن خلال بادام باقی مانده و خلال پسته بریزید.
برای تهیه شله زرد به صورت قالبی، کافی است بعد از پخت و دم کشیدن شله زرد، آن را در قالب مورد نظرتان بریزید و در یخچال قرار دهید تا سرد شود و خودش را بگیرد. بهترین قالب برای تهیه شله زرد قالبی، قالب سیلیکونی است که شله زرد به آن نمیچسبد و هنگام خارج کردن از قالب، به راحتی جدا میشود. بعد از خارج کردن شله زرد از قالب، آن را با مواد دلخواه تزیین کنید.
یکی از حرفهایترین روشها برای تزیین شله زرد، استفاده از شابلون به خصوص برای طرحهای سنتی و جملات مذهبی است. برای این کار باید شله زرد را در کاسههای مورد نظرتان بریزید و کمی صبر کنید تا سرد شود. سرد شدن شله زرد موجب سفت شدن لایه روی آن میشود و در این شرایط تزیین کردن آن بسیار سادهتر میشود.
برای شروع باید مطمئن شوید که روی شله زرد شما سفت شده و حالت آبکی و چسبنده ندارد. سپس شابلون را روی ظرف شله زرد قرار دهید. دارچین را با کمک یک نمکپاش روی شابلون بریزید تا طرح مورد نظر روی سطح شله زرد ایجاد شود. در انتها شابلون را به آرامی از روی شله زرد بردارید. با این روش هم تزیینات شما حرفهایتر میشود و هم میتوانید با سرعت بیشتری شله زردها را تزیین کنید.
نکته مهم در طرز تهیه شله زرد نذری مجلسی: بهترین هل برای شله زرد هل سفید است که مخصوص شیرینیپزی است. در صورت استفاده از دانه هل، آن را بکوبید و به روش بنماری و به صورت غیرمستقیم و با بخار آب دم کنید. روش کار به این صورت است که در یک ظرف گود مقداری آب بریزید و آب را به دمای جوش برسانید. در یک ظرف کوچکتر و نشکن هلهای کوبیده شده را با مقدار کمی آب بریزید و روی ظرف بزرگتر که آبش به جوش آمده قرار دهید. وقتی که آب ظرف بزرگتر به جوش آمد و بخار کرد، بخار این آب سبب میشود که هل در آب تقطیر شود و آب بوی خوش هل را به خودش بگیرد. آب هل را صاف کنید و به شلهزرد اضافه کنید.
در طرز تهیه شله زرد مجلسی اگر برنج شما بعد از پخت هنوز زیر دندان میآید و خوب له نشده است، میتوانید از گوشتکوب برقی برای له کردن برنج استفاده کنید.
اگر شله زرد شما هم بعد از مدتی آب میاندازد چاره کار این است که در مرحله آخر و وقتی که شله زرد کاملا آماده شد یک شعله پخشکن را زیر قابلمه شله زرد بگذارید. روی در قابلمه شله زرد را هم با دمکنی بپوشانید. حرارت شعله را در کمترین حالت ممکن به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار دهید. دمکنی باعث میشود آب شله زرد کاملا کشیده و بخار شود. به این ترتیب شله زرد دیگر آب نخواهد انداخت. وقتی که شعله گاز را خاموش کردید دم کنی را ۲۰ دقیقه دیگر روی شله زرد باقی بگذارید. سپس شله زرد را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.
شله زرد از جمله دسرهای ایرانی است که معمولا در مراسم مذهبی و برای به جا آوردن رسم نذری پخته میشود. شله زرد جزو غذاهای سفره افطار هم هست. همچنین شله زرد جزو غذاهای ماه رمضانی محبوب سفره افطار در شهرهای مختلف ایران از جمله کرمان است.
مدت زمان پخت شله زرد بنا بر اندازه مواد، میزان خیس کردن برنج، مقدار آبی که برای پخت به آن اضافه میکنید و حرارتی که روی آن شله زرد را میپزید، متغیر است. ولی به طور معمول مدت زمان پخت شله زرد، حدود ۳ ساعت تخمین زده میشود.
سعی کنید حتما از برنج ایرانی استفاده کنید تا عطر و طعم خوبی داشته باشد. برنج نیمدانه یا خرده برنج گزینه بهتری است. در صورت استفاده از برنج نیم دانه در طرز تهیه شله زرد مجلسی میتوانید تنها ۲ تا ۳ ساعت قبل از پخت، برنج را خیس کنید. چون این برنجها بسیار سریعتر از برنج کامل و معمولی باز میشوند و لازم نیست یک روز زودتر خیس بخورند. بعد از پخت هم شله زردتان ظاهر زیباتری خواهد داشت.