مدل لباس کردی مردانه + بهترین و به روزترین مدل های لباس کردی مردانه را اینجا ببین
تزیین زرشک پلو با مرغ مجلسی با ایده های خلاقانه و بسیار جالب
تزیین زرشک پلو با مرغ مجلسی تزیین زرشک پلو با مرغ مجلسی با ایده های خلاقانه و بسیار جالب در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار …
مدل لباس اسپرت خاص و لاکچری مناسب تولد و دورهمی
مدل لباس اسپرت مدل لباس اسپرت خاص و لاکچری مناسب تولد و دورهمی در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. اگر تولد خودتان، همسر یا یک …
مدل آرایش عروس قبل و بعد + این همه تغییر قابل باور نیست
مدل آرایش عروس قبل و بعد مدل آرایش عروس قبل و بعد + این همه تغییر قابل باور نیست در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار …
مدل لباس کردی مردانه
مدل لباس کردی مردانه + بهترین و به روزترین مدل های لباس کردی مردانه را اینجا ببین در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد.
لباس کردی مردانه یکی از زیباترین پوشش هاست که با ثبت جهانی شدنش نشان داد چقدر این پوشش جذاب و خاص و چقدر فرهنگ مردم کردزبان زنده و بااهمیت است. لباس کردی مردانه مشکی هم یکی از انواع لباس کردی است که جذابیت ویژه خود را دارد.
لباسهای مردانه و زنانه در فرهنگ کردی شامل مجموعهای از اقلام مانند تنپوش، سرپوش، و پایافزار (شامل کفش مردانه هم می شود) مختلف است. استفاده و طراحی این اقلام، به تناسب فصل، نوع کار، زندگی روزمره، و مراسمات مختلف متغیر است. اگرچه لباس کردی مردانه در مناطق مختلف کردستان، مانند اورامان، کرمانشاه، مکریان، بابان، گروس، مایان، سنندج، ایلام و … دارای تفاوتهای جزئی است، اما در مورد ظاهر کلی بدن، تقریبا شکلی مشابه دارند.
قبل از ورود پارچهها، کفشهای خارجی، و سایر محصولات خارجی به کردستان، قبل از این که کسی به فکر خرید شلوار مردانه از فرهنگ های خارج کردستان باشد، بسیاری از پارچهها و پایافزارها توسط بافندگان و دوزندگان محلی تولید میشدند. به عنوان مثال، منطقه سقز به عنوان منطقهای برجسته در بافت پارچه شناخته میشد و مناطقی مانند اورامانات و آبادیهای پیرامون کوهستان شاهو، مانند هجیج، نودشه، و آبادیهای نوسود در شهرستان پاوه معروف به تولید پایافزارهایی به نام “گیوه” یا “کلاش” و “کالی” بودند. همچنین، تولیدات پارچه و پایافزار در مناطقی مانند جولایی نیز بسیار مهم بود و انواع منسوجات از جمله بوزو، برمال، جاجم، بره، پوشمین، موج، جوراب، دستکش، زنگال و کلاء به عنوان حرفه یا کار جانبی برای اهالی کردستان تلقی میشد. به نظر من قسمت جذاب لباس کردی مردانه آن پارچه ای است که به عنوان کمربند مردانه کاربرد دارد.
کردستان، که در چهار کشور ایران، عراق، ترکیه، و سوریه پخش شده است، تنوع بزرگی در لباسهای کردی دارد. هر کدام از این مناطق با تغییراتی کوچک در طراحی و اجزاء لباسها، شکل و ظاهر خاص خود را دارا هستند. این تفاوتها بر اساس تاریخچه و فرهنگ نسلهای گذشته و همچنین شرایط اقلیمی و جغرافیایی هر منطقه شکل گرفتهاند و لباسهای کردی را به عنوان بخش مهمی از هویت فرهنگی آنان معرفی میکنند. در کنار مدل های مردانه، انواع مدل لباس کردی زنانه هم بسیار زیبا هستند.
که وا پاتول، پشت تند، پچ و کراس اصلیترین بخشهای لباس کردی مردانه است. لباس کردی مردانه در مناطق مختلف کردنشین شباهتهای بسیاری به هم دارند. با این حال، بنا به تفاوتهای اقلیمی، ما شاهد تغییرات ظاهری اندکی در مدلهای سقزی، سنندجی، مریوانی، مهابادی، نچیروانی و بارزانی هستیم.
که وا پاتول: پوشش معمول مردان کرد است که معادل کت و شلوار محسوب میشود. پشت تند: شال بلند عموما ۶ متری است که به دور کمر و بر روی که وا پاتول بسته میشود. پچ: در حقیقت دستار بلند و طرح دار و منگوله داریست که به دور سر بسته میشود. کراس: پیراهنی بدون یقه است که لبههای آستین آن دنباله دار است که به دور دست پیچیده میشود و به آن سورانی گفته میشود.
چوخه (که وا): یک نیمتنه پنبهای یا پشمی است که در مناطقی مانند سقز، بانه و مریوان به آن “که وا” میگویند، و در سنندج، کرمانشاه و بین کردها به آن “چوخه” میگویند.
پانتول (رانک): شلواری گشاد که دمپای تنگ دارد و گاهی به آن “رانک” هم میگویند. در جنوب استان آذربایجان غربی، آن را “پاتول” تلفظ میکنند.
لفکه سورانی: پیراهنی دارای آستین فراخ و بلند است و زبانهای مثلث شکل در انتهای آستین دارد که در حالت عادی دور مچ یا بازو میپیچد.
دستار (کلاغه، دشلمه، مندلی، رشتی، سروین): مردان به جای کلاه از این مورد به نامهای مختلف استفاده میکنند. دستار پوشاکی است که به دور سر میبندند.
پیچ و کولاو: کلاه محلی کردی که زنان کرد با دقت و ظرافت میبافند. معمولاً دو صورت کلاه بلند و تخت بافته میشود و در رنگهای مختلفی ساخته میشود. برخی اعتقاد دارند که مردان نباید سر خود را لخت کنند.
کلاش: نوعی پاپوش سفید است که قبلاً توسط هورامانیها ساخته میشد. از خصوصیت اصلی آن این است که پا را از بدبو شدن حفظ میکند و آن را خنک نگه میدارد. مثل لباس دون، این پاپوش مناسب فصل گرم بوده و در فصلهای بارانی یا زمستان مناسب نیست.
پیچ: یک دستمال سیاه و سفید که با گذاشتن کلاه روی سر به دور کلاه پیچانده میشود و در قسمت پشت سر در درون دستمال قرار داده میشود. بعضی از اشخاص از این شال با رنگهای قرمز نیز استفاده میکنند.
کت و پاتول (کت لباس کردی و شلوار کردی): کت و پاتول به عنوان جایگزینی برای کت و شلوار معمولی استفاده میشوند، اما دارای دوخت و طراحی متفاوتی هستند. کت لباس کردی تقریباً شبیه به یک ژاکت نظامی است، با این تفاوت که ویژگیهایی مانند جیبهای کنارهای ندارد. همچنین، چاک (سطح جلو) کت کاملاً از دو طرف راست و چپ باز میشود. آستینهای آن هم دارای چاک هستند. شلوار کردی یا پاتول دارای دهانهای تنگ و بخش بالایی گشاد است. به جای کمر، انتهای گشاد آن با یک بند به نام “دخین” بسته میشود و از کمر به پایین، ویژگی وا به پاتول کردن آن استفاده میشود.
پشت تند: این لباسها از پارچهای گلدار به طول شش متر ساخته میشوند. پارچه از سمت عرضی به کمر دوخته شده و به گونههای مختلف ساده و گرهچین به کمر بسته میشود. افرادی که دارای اسلحه کمری هستند، پشت تند را در پشت خود بسته و خنجر را بین پشت تند و وا قرار میدهند.
پچ (پیچ): این لباسها از پارچهای به طول سه متر و اغلب با طرحهای گلدار ساخته میشوند. تارهای پارچه از آن جدا میشوند و به گونهای خاص به دور سر پیچیده میشوند تا تارها در طرفین صورت به طور آویزان بمانند. این پچ را به نام “عارقچین” روی کلاههای مخصوصی که به نام “عارقچین” هستند می بندند. عارقچینها از نخهای مخصوص و به خصوص نخهای قرقرهای با دستگاه قلاببافی بافته میشوند. این کار به خصوص برای زیبایی بیشتر انجام میشود و از نخهای سیاه و سفید و گاهاً نخهای رنگین پرنقش نیز استفاده میشود.
کراس: کراس مشابه پیراهن است، با این تفاوت که بدون یقه و دارای دنبالههایی به نام “سورانی” در انتهای آستینها است. این سورانیها را معمولاً روی آستینها دوخته و در مواقع اضطراری و به ویژه در جنگ، دو سر سورانی را به هم گره میزنند و به گردن آویزان میکنند. همچنین، سورانیها به بالا زدن آستینها در مواقع شستن دست و صورت نیز کمک میکنند.
لباس کردی محلی مردانه دارای قسمتهای گوناگونی می باشد که قابلیت ها و کاربردهای گوناگونی را دارند. در قسمتهای مختلف کردستان مقداری تفاوت محدودی در ظاهر و جزئیات لباس مردان کردی وجود دارد؛ اما استاندارد پوشش لباس محلی مردان کردستان یکی می باشد.«کهوا» یا «چوخه» نیمتنه یعنی بالاپوش مردانه کرد می باشد که با در نظر گرفتن فصلهای سردو گرم ، با انواع جنسهای نازک و ضخیم دوخته و تولید می گردد . «پاتول» شلوار نسبتا گشاد با نوع پاچههای تنگ می باشد. به خاطر آب و هوای سرد و کوهستانی قیمت های کردنشین پاچههای شلوارهای کردی به صورت تنگ طراحی تولید شدهاند، تاهوای سرد به قسمت داخلی شلوار نفوذ پیدا نکند. بنابراین قسمت گشاد بالای شلوار به راحتی هوا عبور می کند و به راحتی در مکان های کوهستانی قابل استفاده است . «کهوا پاتول» لباس پر استفاده و پسندیده مردان کرد می باشد که جایگزین کت و شلوار عادی و معمولی میپوشند.