تزیین پشمک شب یلدا + زیباترین تزیینات پشمک برای شب یلدای 1403
مدل مانتو مجلسی با پارچه کرپ بسیار شیک برای خانم های با سلیقه
مدل مانتو مجلسی با پارچه کرپ مدل مانتو مجلسی با پارچه کرپ بسیار شیک برای خانم های با سلیقه در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار …
مدل مانتو جلو بسته دکمه دار اسپرت شیک برای خانم های خوش پوش
مدل مانتو جلو بسته دکمه دار مدل مانتو جلو بسته دکمه دار اسپرت شیک برای خانم های خوش پوش در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار …
مدل لباس اسپرت خاص و لاکچری مناسب تولد و دورهمی
مدل لباس اسپرت مدل لباس اسپرت خاص و لاکچری مناسب تولد و دورهمی در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. اگر تولد خودتان، همسر یا یک …
تزیین پشمک شب یلدا
تزیین پشمک شب یلدا + زیباترین تزیینات پشمک برای شب یلدای ۱۴۰۳ در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد.
شب یلدا و همه خوراکیهای وسوسه انگیزش! مخصوصاً روی چند سال اخیر باید بیشتر تأکید کنیم که تنوع خوردنیهای شب چله چندبرابر شده و خلاصه بر حجم کالری و قند خون همه ما اضافه میکند. از بین آیتمهای یلدایی جدید نباید از پشمک غافل شد. حتی این خطر وجود دارد که در فرایند تزیین پشمک شب یلدا ، چیزی از این شیرین دوست داشتنی باقی نماند!
پشمک نوعی شیرینی محبوب و پرطرفدار ایرانی است که در سر سفره شب یلدا جایگاه خاصی دارد، از آنجایی که این خوراکی شیرین حالت نرم و چسبنده ای دارد به همین دلیل می توان آن را به راحتی با کمک قالب و یا دست به اشکال مختلف درآورد و در جشن شب یلدا در کنار چای از طعم بی نظیر آن لذت برد.
پَشمک شیرینی است که با کثرت ورزش و کشش چون موی و پشم سازند. پشمک ایرانی با پشمک هایی که امروزه در شهر بازی ها به فروش می رسد تفاوت داشته و نوع طبخ آن هم متفاوت است که امروزه به پشمک یزدی شهرت دارد و به احتمال زیاد باید منشاء آن در شهر یزد باشد.
اما پشمک پُفی با عبور جریان هوای گرم و مرطوب از روی شکر درست میشود. هنگامی که هوای گرم به شکر برخورد میکند آن را به صورت نیمه جامد درمیآورد. پس از آن به دلیل برخورد جریان ممتد هوای گرم با بلورهای نیمه جامد شکر و همچنین وجود رطوبت هوا، بلورها به صورت رشتههایی بلند و باریک درمیآیند. برای مصرفِ بلافاصله پس از تولید، این رشتهها را بیشتر به دور تکهای از چوبی خیس میپیچند و برای مصارف به صورتی دیگر پشمک را به شیوههای گوناگونی بستهبندی میکنند. گاهی به شکر مورد استفاده در فرایند تولید پشمک موادی دیگر را مانند اسانسهای میوهها، قهوه، کاکائو و زعفران میافزایند. پشمک سفید رنگ است اما گاهی به آن رنگ های خوراکی میافزایند و پشمکهایی رنگی یا رنگارنگ تولید میکنند. پشمک در زبان روزمره به عنوان کنایه نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
معروفترین نوع پشمک ایرانی متعلق به شهر یزد می باشد که از سال ۱۲۹۵ هجری شمسی مطابق با سال ۱۹۱۶ میلادی , در بنگاه شیرینی سازی حاج خلیفه رهبر و شرکاء تهیه می شود و به نقاط گوناگون دنیا صادر می گردد.
گاهی پشمکها فقط از شکر تولید میشوند. طعم این گونه از پشمک با طعم شکری که از آن ساخته شده فرق چندانی ندارد. پشمکهایی که برای مصرفِ بلافاصله پس از تولید ساخته میشوند بیشتر از این گونهاند. در گونه دیگر تولید پشمک، به شکری که پشمک از آن تولید میشود ماده یا مواد دیگری (مانند کاکائو، قهوه، زعفران، هل، رنگهای خوراکی) اضافه می کنند، از دیگر انواع پشمک می توان به پشمک های پرتقالی، وانیلی، توت فرنگی اشاره کرد.
مشهورترین نوع پشمک جهان توسط ویلیام موریسون و جان واتون آمریکایی تولید شد و پشمک و ماشین ساخت آن را برای نخستین بار در سال ۱۸۹۷ میلادی اختراع کردند. این دو مخترع، دستگاه خود را نخستین بار در سال ۱۹۰۴میلادی در نمایشگاه جهانی رونمایی کردند که بسیار هم مورد استقبال تماشاگران این نمایشگاه قرار گرفت. بعد از این نمایشگاه، پشمک در فرهنگهای مختلف با اسمهای متفاوت شناخته شد که یا به دلیل شکل آن یا از روش ساخت آن گرفته شده بود. امروزه این خوراکی با نامهای متفاوتی مانند آبنبات پنبهای (انگلیسی آمریکایی)، آبنبات ابریشمی (انگلیسی بریتانیایی)، چرخشکر (هلندی)، پشمک (فارسی) شناخته میشود. پشمکی که امروزه تولیده میشود با استفاده از ماشینی با قطعات مکانیکی و چرخان میباشد؛ این دستگاه توسط ژوزف لزکو، دندانپزشکی اهل نیواورلئان لوئیزیانا در سال ۱۹۲۱ میلادی اختراع شد. بعد از سال ۱۹۷۰ میلادی پشمک به صورت صنعتی تولید و بستهبندی شد. در ایران نیز پشمک آمریکایی بعد از جنگ جهانی دوم وارد شد و برای اولین بار در شهر بروجرد تهیه شد که به ان پشمینه نام گرفته بود.
به دلیل اینکه پشمک در ترمیبات خود هل دارد، باعث تقویت بدن شده و کمک زیادی به سر حال شدن و ایجاد روحیه خوش بینی در فرد میشود. علاوه بر فوایدی که در بالا برای پشمک الیافی بیان شد، پشمک کربوهیدراتهای سادهای دارد و کالری کمتری در مقایسه با دیگر شیرینیها دارد، علاوه بر این پشمک دارای شکر، سدیم، کالری، چربی و کلسترول کمتری است. بنابراین میتوانید به عنوان یک دسر سالم از آن استفاده کنید.
قالبی کردن پشمک به شکل گل رز گرچه روشی ساده است ولی حاصل کار بسیار یک و مجلسی است، خصوصا برای تزیین یلدایی عروس. استفاده از پشمک هایی به رنگ های مختلف، زیبایی کار را دو چندان خواهد کرد.
غولهای پشمکیچندسالی میشود که فضای شب یلدا و بسیاری از آیینهای ایرانی با تزیین و چیدمان فانتزی ترکیب شده است. شاید بهتر باشد یک بار هم با کمترین و سادهترین وسیله برای تزیین پشمک شب یلدا، یک فضای ترسناک ولی هیجان انگیز بسازید.با تعدادی سیخ چوبی، چشمهای عروسکی و گلولههای چند رنگ پشمکی، غولهای پشمکی خاص درست کنید و برای جلب نظر مهمانان، مخصوصاً کوچولوهای همیشه کنجکاو، آنها را در قسمت چشمگیر میز یا کرسی شب چله تان بچینید. این مدل پشمک شب یلدا میتواند بچهها را دچار تردید کند تا از شما بپرسند «من این رو بخورم اون من رو نمیخوره؟!»
اگر جمع یلدایی شما بیشتر افراد بزرگسال و احتمالاً کمی رسمی هستند، پیشنهاد میکنیم یک دیس خوش رنگ و طرح را برای تزیین پشمک شب یلدا در نظر بگیرید. با یک مهندسی ساده میتوانید چند رنگ متنوع از پشمکها را کنار هم بگذارید. تزیین دایرهای شکل هم یکی دیگر از انواع مدلهاست و در عین سادگی، خوش طرح و زیبا جلوه میکند.
برای تنوع هم که شده بخشی از تزیین شب چله را با اسباب بازیهای کوچولوی خانه، جذابتر کنید. بعد از تمیز و ضدعفونی کردن بدن عروسک، به جای لباس، از پشمکهای چندرنگ برای پوشاندن تن آن استفاده کنید. حتی با درست کردن یک دامن دنباله دار شکلاتی میتوانید تزیین خود را خیره کننده تر کنید.
اگر اهل طراحی ساده از گل و درخت هستید میتوانید خیلی سریع برای تزیین پشمک شب یلدا یک دیس پشمک با طرح گل آماده کنید. خوب است بدانید بافت پشمک طوری است که میتوانید با کمی فشرده کردن، شکل دلخواهتان را درست کنید. برای آفریدن گل پشمکی فقط به انگشتهایتان نیاز دارید.
روی یک کیک ساده بدون تزیین را با مقدار دلخواه پشمک بپوشانید و برای تزیین روی پشمک هم از ظریف کاریهایی مثل دانههای مروارید یا گلهای خوراکی رنگی کمک بگیرید. البته فراموش نکنید که این تزیین باید زودتر خورده شود تا رطوبت کیک، پشمک را آب نکند.
درخت با گلولههای پشمک : این ترفند نشان میدهد شما یک هنرمند قابل هستید و فقط قرار نیست خوردنیهای بیشتری داشته باشید. با کمک یک شاخه نسبتاً بزرگ میتوانید زمستان پیش رو را برای جمع عزیزانتان تداعی کنید. هرچه گلولهها نامنظم و منجسم و نزدیکتر به واقعیت باشند، احساس نزدیک شدن به فصل سرد هم بهتر منتقل میشود. تنها تفاوت اینجاست که هرکسی ممکن است یکی از گلولههای عزیزتان را ببلعد!
یکی از فواید جالب پشمک الیافی این است که به دلیل وجود شکر در ترکیبات آن، خاصیت آرام بخشی دارد که به افزایش قدرت تمرکز مغز نیز منجر میشود و به بهبود زخمها نیز کمک خواهد کرد.
اسهال از مشکلات بسیار شایع در بین اکثر افراد است. این مشکل به خصوص اسهالی که به علت مصرف دارو ایجاد شود را میتوان با مصرف پشمک رفع کرد زیرا، آرد موجود در آن باعث جلوگیری از اسهال میشود. علاوه بر این برای ترمیم خراش روده نیز بسیار موثر است.
یکی از فواید جالب پشمک الیافی این است که به دلیل وجود شکر در ترکیبات آن، خاصیت آرام بخشی دارد که به افزایش قدرت تمرکز مغز نیز منجر میشود و به بهبود زخمها نیز کمک خواهد کرد.