تزیین یلدا + با بیشترین خلاقیت و کمترین امکانات یلدایتان را برگزار کنید
تزیین شله زرد برای ماه رمضان بسیار زیبا و متفاوت با پودر دارچین و خلال بادام
تزیین شله زرد برای ماه رمضان تزیین شله زرد برای ماه رمضان بسیار زیبا و متفاوت با پودر دارچین و خلال بادام در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه …
تزیین زولوبیا بامیه برای ماه رمضان + ایده های بسیار زیبا و آسان برای تزیین زولوبیا
تزیین زولوبیا بامیه برای ماه رمضان تزیین زولوبیا بامیه برای ماه رمضان + ایده های بسیار زیبا و آسان برای تزیین زولوبیا در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه …
مدل آرایش عروس افغانی و عربی و هندی و ایرانی جدید
مدل آرایش عروس افغانی مدل آرایش عروس افغانی و عربی و هندی و ایرانی جدید در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. آرایش عروس مدل افغان در …
تزیین یلدا
تزیین یلدا + با بیشترین خلاقیت و کمترین امکانات یلدایتان را برگزار کنید در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد.
شبهای سرد و بلند زمستان را فقط با گرمای دورهمیهای خانوادگی و دوستانه میتوان سر کرد. بلندترین شب سال هم که شب چله یا یلدا نام گرفته است، از دیرباز در کنار عزیزانمون به شادی سپری کردیم. اگر امسال هم قرار است به رسم و آیین پیشینیان، ساعتی را با دوستان خوش باشید؛ بد نیست کمی هم تزیینات یلدایی برای زیباتر شدن این محفل دوستانه داشته باشید.
از گذشته های دور، ایرانیان شب یلدا یا شب چله را تا سپیده صبح در گرد آتش، به جشن و پایکوبی می گذراندند و با میوه هایی هم چون انار، خرمالو، هندوانه، سیب و به از میهمانان خود پذیرایی می کردند. امروزه، با وجود این که به واسطه زندگی ماشینی و روزمرگی های بزرگ و کوچک میان مردم ایران و سنت ها و آداب و رسوم گذشته فاصله افتاده است، ولی هم چنان می توان نمودهایی از سنت های ایران باستان را در مناسبت هایی نظیر شب یلدا ملاحظه کرد.
جشن چله یا جشن یلدا، امروزه هم، با گرد هم آمدن و شب نشینی اعضای خانواده و فامیل برگزار می شود. آیین این شب، تناول انواع آجیل مخصوص، انار، هندوانه و شیرینی و میوه های متنوع است که همه جنبه نمادین دارند و نشان فراوانی، برکت، تندرستی و شادکامی هستند.در این شب تفأل به دیوان حافظ شیرازی مرسوم است و بزرگان جمع با داستان سرایی و متلگویی، کوچک ترها را بر سر ذوق می آورند و با حکایت هایی از گذشتگان آشنا می کنند. به باور ایرانیان باستان، یلدا شبی است که تا سپیده صبح باید در پرتو نور و آتش بگذرد تا اهریمن فرصت دژخویی و تباهی نیابد.
مراسم شب چلّه یا شب یلدا یکی از قدیمی ترین جشن های ایرانی است. یلدا به فاصله زمانی میان غروب آفتاب در ۳۰ آذر ماه (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول دی ماه (نخستین روز زمستان) گفته میشود. کلمه چلّه هم مخفف واژه چهل و صرفاً نشان دهنده گذشت یک دوره زمانی معین (و نه الزاماً چهل روز) است.ایرانیان باستان با استفاده از تجربیات و توانایی هایی که داشتند، فعالیت های خود را با گردش خورشید و تغییر فصول و بلندی و کوتاهی روز و شب و حرکت و قرار ستارگان تنظیم می کردند.چله بزرگ از اولین روز دی ماه که خرم روز نام دارد، تا دهم بهمن ماه که جشن سده است، محاسبه می شود و در این ایام شدت سرما بیشتر است، سپس چله کوچک فرا می رسد که از دهم بهمن ماه تا بیستم اسفند ماه به طول می انجامد و در این ایام کم کم از شدت سرما کاسته می شود.
یلدا از واژه ای سریانی به معنای تولد و زایش برگرفته شده است. در باور ایرانیان باستان، تاریکی سمبل اهریمن است و از آن جایی که در طولانی ترین شب سال، تاریکی اهریمنی دیر می پاید، این شب در نظر ایرانیان منحوس و بدقدم بوده و چون فرا می رسید، آتش روشن می کردند تا تاریکی و ارواح اهریمنی و شیطانی بگریزند و نابود شوند. هم چنین مردم گرد هم جمع می شدند و تمام شب را با نوشیدن و خوردن می گذراندند و به شادی و پایکوبی و گفتگو می پرداختند.
به طور کلی، در ایران باستان برای هر مراسم و سرور آیینی، سفره ای خاص می گستردند که در آن علاوه بر آلات و ادوات نیایش همچون عطردان، آتشدان، بخوردان و غیره، محصولات خوردنی فصل و خوراک های گوناگون هم می گذاشتند و هر آنچه از میوه تازه فصل که امکان داشت و میوه های خشک در این سفره یافت می شد.
هندوانه میوه ای خنک و تابستانی است به همین دلیل یادآور گرمای تابستان و حرارت خورشید است. باور ایرانیان باستان بر این بوده است که اگر مقداری هندوانه در شب یلدا خورده شود، در سراسر زمستان، سرما و بیماری بر افراد غلبه نخواهد کرد و البته این باور، با توجه به خواص و ویتامین هایی که هندوانه دارد، عجیب و دور از ذهن نیست. هم چنین در شب یلدا معمولاً هندوانه را به صورت مدور و چون خورشید برش می زنند تا یادآور گرمای تابستان و فرونشاندن عطش باشد.
انار سرخ در سفره شب یلدا نشانه ای برای زایش و تولد و شادی است. هم چنین انار میوه ای خون ساز است و به کسانی که پریده رنگ هستند و دچار کم خونی اند، توصیه میشود آب انار بنوشند. انار باعث تقویت سیستم دفاعی بدن و افزایش انرژی و تصفیه خـون می شود و رنگ رخساره را شاداب می کند؛ به همین دلیل انار را نماد زایش و شادی می دانند.
آجیل شب یلدا اغلب طعم شیرینی دارد و شامل پسته، بادام، فندق و گردو هم می شود. در بعضی مناطق از میوه های خشک نیز به عنوان آجیل شب چله استفاده می کنند. دانه های آجیل سرشار از کالری و ویتامین و مواد معدنی هستند و به سلامت عمومی بدن کمک می کنند؛ هر چند که حتماً باید در حد تعادل مصرف شود.
نکته زیبا و به یادماندنی در خصوص طولانی ترین شب سال در این است که همه اقوام ایرانی اعم از فارس، ترک، کرد، لر، بلوچ و عرب آن را جشن می گیرند و در این شب دور هم می نشینند و آن را به شادی، مهرورزی، دوستی و صداقت می گذرانند. یلدا، پاسداشت فرهنگ و سنت های کهن ایرانی است و ارزش هایی مانند در کنار هم بودن و مهمان هم بودن و در کنار هم به فردای روشن چشم داشتن، در کنار هم بودن و انار خوردن و حافظ خواندن و قصه گفتن از دیروزی که رفته است و می تواند چراغ راه بچه های فردا باشد، در آن تجلی می یابد.
زمانی که افراد تصمیم میگیرند که مناسبت شب یلدا را جشن گرفته و در کنار همدیگر جمع شوند معمولاً یک سفره بسیار زیبا انداخته و از نشانههای پاییز نیز در آن استفاده میکنند. به عنوان مثال خوراکیهای شب یلدا بسیار معروف میباشند. انار دون شده با گلپر، کدو حلوایی، آجیل و … جزو خوراکیهای شب یلدا به حساب میآیند که در سفره افراد وجود دارند. یکی از کارهایی که معمولاً افراد در شب یلدا انجام میدهند حافظ خوانی میباشد. این افراد دور هم جمع شده و با خواندن حافظ لحظات بسیار شاد و مفرحی را رقم میزنند.
اگر اهل مد و ایدههای به روز باشید، مطمئنا دلتان میخواهد همیشه با کلاسترین سفره شب یلدا را بچینید. ترکیبات سفره یلدا با کتاب حافظ و انار دانه شده و سبدهای خوراکی خوشمزه پر شده است. برای اینکه یک سفره متفاوت و زیبا را برای شب یلدا خود داشته باشید، میتوانید از ریسههای رنگی، ظروف پذیرایی شیک، کدو و هندوانه کامل و تزئین شده استفاده کنید. پیشنهاد میکنیم برای زیباتر شدن سفره یلدا نیز از ظروف چوبی خاص استفاده کنید که حس طبیعت را نیز به سفره شما القا کند. آجیلهای شب یلدا را نیز میتوانید به صورت بسته بندیهای شیک و روبان زده تک نفره بر روی سفره خود قرار دهید.
خوراکی شب یلدا بسیار متنوع میباشد و میوهها نیز جزء جدا ناپذیر سفره یلدا محسوب میشوند. انار، هندوانه، پرتقال، خرمالو، لبو جزء میوههایی میباشند که در شب یلدا پرطرفدار هستند و افراد میتوانند آنها را میل کنند. هر کدام از این میوهها خواص بینظیری دارند که افراد با میل کردن آنها میتوانند از خواص آنها بهره برده و به سلامتی بدن خود نیز کمک کنند. خوراکیهای شب یلدا برای عروس یکی از رسمهای جالب ایرانیان برگزاری شب یلدا برای تازه عروسها میباشد. در این مراسم که برای تازه عروسها برگزار میشود معمولاً تزیینات بسیار خاصی در نظر گرفته شده و به تازه عروس کادویی نیز داده میشود. یک سری خوراکیهای شب یلدا برای تازه عروسها وجود دارند که شما میتوانید با تزیین زیبای آنها یک سفره جذاب نیز به وجود آورید.
تزیین خوراکی شب یلدا به هیچ عنوان کار سختی نیست. شما میتوانید به راحتی و با بهرهگیری از چند المان این کار را انجام دهید. به عنوان مثال میتوانید یک رومیزی بسیار زیبا استفاده کرده و یا دو میز که از نظر ارتفاع با یکدیگر تفاوت دارند را در کنار یکدیگر قرار داده و بر روی آنها یک رومیزی زیبا بیندازید. سپس چیدمان سفره یلدای خود را به راحتی انجام دهید. همچنین میتوانید از دسرهای زیبا و یلدایی نیز بر روی میز خود استفاده کنید. بهتر است به دلیل اصیل بودن این شب از ظرفهای قدیمی و اصیل ایرانی نیز بهره بگیرید. ظروف مسی و ظروف نقره جزو ظروف بسیار پرطرفدار میباشند که افراد میتوانند از آنها استفاده کرده و زیبایی سفره شب یلدای خود را دوچندان نمایند.
شما با کمی ابتکار و ایده میتوانید خوراکیهای شب یلدا را نیز به زیبایی تزیین کرده و سفره خود را جذابتر نمایید. بسیاری از افراد بر روی پوست هندوانه و پوست کدو گل آرایی کرده و گلهای زیبای حک میکنند. همچنین شما میتوانید هندوانه را با پوست تکه تکه کرده و به صورت مثلثی آن را بر روی سفره خود قرار دهید. به این صورت افراد میتوانند در صورت تمایل و به راحتی هر کدام از اسلایسها را که خواستند برداشته و نوش جان کنند.
اگر بخواهید یکی از زیباترین سفرههای شب یلدا را برای امسالتان برنامهریزی کنید، بهتر است به دنبال ایدههایی جذاب باشید. هندوانههای شب یلداییتان را میتوانید با برشهای چاقو تزیین کنید و یا هندوانه را به صورت سبد در آورده و میوههای خرد شده را درون آن قرار دهید. برای کدو و لبو نیز میتوانید آنها را قالبی برش بزنید و سپس بپزید تا سر سفره جلوه بیشتری داشته باشند. آجیل و سایر مخلفات را نیز بهتر است در ظروف چوبی یا مسی بچینید. روی سفره را نیز میتوانید با گلهای طبیعی یا خشک، میوه کاج، برگهای پاییزی و حتی ریسههای مروارید سفید و رنگی نیز تزیین کنید.
در گذشته با شروع فصل سرما کرسیهای زیبایی به پا میشد که سرآغاز آن نیز با یلدا بود. اگر دوست دارید بر روی زمین سفره یلداییتان را چیدمان کنید، پیشنهاد میکنیم یک کرسی یا شبه کرسی ایجاد کرده و تمامی لوازم سفره یلدایتان را روی آن قرار دهید. به این صورت هم از سادگی قرار دادن سفره بر روی زمین کم کرده اید و هم پلی به سفره شب یلداهای قدیمی زدهاید.
از آنجاییکه یلدا یک رسم و سنت قدیمی ایرانی است، خیلیها دوستدارند که سفره شب یلدایشان را نیز با المانهای سنتی بچینند. برای این کار ابتدا بهتر است به دنبال یه ترمه زیبا به عنوان زیرانداز یا سفره خود باشید. برای چیدمان خوراکیهای این شب نیز بهتر است ظروف مسی را انتخاب کنید تا حال و هوای سنتی سفره شما بیشتر حفظ شود. اگر بتوانید یک سماور و قوری را نیز در کنار چیدمان سفره شب یلدای سنتیتان قرار دهید، مطمئن باشید لبخند رضایت را بر روی لبان همه مهمانهایتان خواهید نشاند.