تزیین خورشت فسنجون + زیباترین و بهترین مدل ها برای تزیین خورشت فسنجون مجلسی
تزیین مرغ عروس + متفاوت ترین ایده ها برای تزیین کردن مرغ در یخچال عروس
تزیین مرغ عروس تزیین مرغ عروس + متفاوت ترین ایده ها برای تزیین کردن مرغ در یخچال عروس در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. …
مدل پیراهن ساده زنانه و دخترانه شیک برای مناسبت های خاص
مدل پیراهن ساده مدل پیراهن ساده زنانه و دخترانه شیک برای مناسبت های خاص در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. انواع مدل پیراهن زنانه …
مدل مانتو جلو بسته زنانه و دخترانه بسیار شیک و جذاب مد روز
مدل مانتو جلو بسته مدل مانتو جلو بسته زنانه و دخترانه بسیار شیک و جذاب مد روز در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. در …
تزیین خورشت فسنجون
تزیین خورشت فسنجون + زیباترین و بهترین مدل ها برای تزیین خورشت فسنجون مجلسی در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد.
فسنجان، این غذای پرطرفدار مخصوص ایرانیها، در هر خطه و استانی به روشی طبخ میشود و انواع گوناگونی دارد که هرکدام ارزش بیش از یک بار امتحان کردن را دارند. عدهای فسنجان شمالی و ترش را میپسندند، عدهای شیرین و عدهای ملس. گوشت موجود در فسنجان هم میتواند انواع مختلفی از گوشت اردک و مرغ تا گوشت بره و گوسفندی را دربربگیرد.
خورشت فسنجون یا فسنجان یکی از اصیلترین و خوشمزهترین خورشتهای ایرانی است. خواستگاه و اصالت خورشت فسنجون از استان گیلان است. اما به دلیل طعم بینظیر و خوشمزه آن در اکثر شهرهای ایران پخته میشود. این غذا معمولا با گوشت یا مرغ برای ناهار درست میشود .گفته میشود که خورشت فسنجان یکی از قدیمیترین غذاهای سنتی ایرانی است که قدمت آن به دوره ساسانیان بر میگردد.
خورشت فسنجان (Fesenjan) که به میتواند به صورت ترش و یا شیرین تهیه شود، معمولا با گوشت مرغ تهیه میشود، البته میتوان از گوشت قلقلی هم برای تهیه آن استفاده کرد. همچنین گردو و رب انار سایر مواد تشکیل دهنده این خورشت به حساب میآیند. فسنجان غذای سنتی مردم گیلان است و معمولا با گوشت اردک آن را میپزند.
پخت فسنجان از زمانهای دور بین ایرانیان باب بود. فسنجان به ویژه در زمان قاجار غذایی اعیانی و شاهانه به حساب میآمد و بیشتر بر سفره درباریان و خانوادههای متمول این غذا جای داشت. شاید باورتان نشود، اما فسنجان هم برای خود تاریخچهای خواندنی و دستورپختهای عجیب و جالب دارد که در کتابها و نسخ قدیمی به آنها اشاره شده است.
خورش فسنجان یکی از خورشهای بسیار محبوب در میان ایرانیان است که با روشهای متنوعی درست میشود، اما مواد اولیه این خورش پرطرفدار در بیشتر دستورها سینه یا ران مرغ، مغز گرد، رب انار، پیاز، شکر، زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه، زردچوبه و کمی روغن مایع است.
جالب اینجاست پخت فسنجان از زمانهای دور بین ایرانیان باب بود. فسنجان به ویژه در زمان قاجار غذایی اعیانی و شاهانه به حساب میآمد و بیشتر بر سفره درباریان و خانوادههای متمول این غذا جای داشت.
فسنجان از غذاهای مورد علاقه ناصرالدین شاه قاجار هم بود و هر آشپزی که در دربار مشغول بود باید این غذای محبوب شاه را به خوبی میپخت؛ البته در آن زمان به فسنجان «فُسوجَن» میگفتند. متین الدوله، یکی از درباریان شاه درآن دوران، در یادداشتهای تاریخیاش آمده است: «یک روز از نزدیک اتاق دارالشورا رد میشدم. شاه و پیرامونیانش سرگرم حرف زدن بودند. کنجکاو شدم و گوش کردم. شنیدم صحبت از فسنجان و قورمه سبزی بود و این که کدامیک لذیذتر است و چگونه میتوان آنها را خوب پخت».
در کتاب «سفره اطعمه» هم که تألیف میرزا علی اکبر خان کاشانی، آشپز مخصوص ناصرالدین شاه قاجار است به چندین گونه خورش فسنجان اشاره میکند. در برخی از آنها جای گردو و بادام از لوبیای پخته، میوه به یا هویج استفاده میشد.البته استفاده از بادام گویا در دورههای قبلتر از قاجار نیز در ترکیب مواد اولیه فسنجان مرسوم بوده است؛ به طوری که در رسـالۀ نوراللٰه – آشپزبـاشی دربـار شـاه اسماعیل صفوی – به خوراکی به نام «بقلمه یا بوقلمهپلاو» اشاره شده است. این خوراک از ترکیب ناردانه، مغز گردو، بادام، رب انار، مویز سیاه و کوفتهریزه تهیه میشد؛ این مواد اولیه نشان میدهد که دستور همان فسنجان امروزی ما است.آشپز دربار شاه عباس دوم صفوی نیز در «کارنامه در باب طباخی و صنعت آن» به «سیهپلاو» اشاره میکند که از بادام پوستکنده، ناردان، گوشت گوسفند و مویز تهیه میشود و این مواد نیز ترکیب همان فسنجان در گذشته است.
در مرحله اول تهیه خورشت فسنجون، مرغها را پاک کنید و خوب بشویید و در داخل آبکش قرار دهید، تا آب آن خشک شود. سپس بر روی مرغها مقداری نمک و فلفل سیاه بپاشید. یک تابه مناسب انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس مرغها را درون روغن قرار دهید و تفت دهید تا سرخ شوند. بعد از اینکه یک طرف مرغها سرخ شد آنها را برعکس کنید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. بعد از اینکه سرخ کردن مرغها تمام شد آنها را در یک کاسه بگذارید.
در گام بعدی پیاز را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. یک قابلمه را انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا مقداری بافت پیاز نرم شود. سپس مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند و مجددا آن ها را تفت دهید. سپس به قابلمه، مغز گردوهای خرد شده را اضافه کنید و سپس خوب مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و آن ها را با یکدیگر به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.
در مرحله بعد رب انار را به قابلمه اضافه کنید و به آن نیز ۵ دقیقه فرصت دهید تا سرخ شود. به قابلمه مرغهایی را که از قبل سرخ کردید را اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید تا با مواد یکدست شود. سپس کمی آن را تفت دهید و در نهایت چند پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه دهید تا خورشت فسنجون به آرامی پخته شود.
حداقل به خورشت فسنجون ۳ ساعت وقت دهید تا کاملا جا بیفتد و روغن بیندازید و در نهایت در نیم ساعت پایانی پخت خورشت، ۲ قاشق غذا خوری شکر را به همراه ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده را به خورشت اضافه کنید. بعد از پخته شدن خورشت فسنجون آن را در یک کاسه زیبا بکشید و به همراه پلو زعفرانی سرو کنید.
اگر شما طرفدار خورشت فسنجون ترش به مانند روش گیلانی و مازندرانی باشید، دیگر نیازی به افزودن شکر زیاد به خورشت نیست ولی بهتر است مقدار کمی شکر را جهت رنگ و لعاب بیشتر اضافه کنید.
خورشت فسنجون را می توان با گوشت گوسفند، گوشت گوساله، گوشت مرغ، گوشت مرغابی، گوشت بوقلمون، گوشت شتر و … درست کرد. اما با در نظر گرفتن طب سنتی که میگوید گردو دارای طبع گرمی است، بهتر است از گوشت گوساله که دارای طبع سرد است، استفاده کنید تا طبع خورشت فسنجون را متعادل کند.
اگر میخواهید در خورشت فسنجون از گوشت قرمز استفاده کنید، بهتر است گوشت را به شکل قلقلی در بیاورید تا ظاهر خورشت شما زیباتر به نظر برسد.
برای اینکه چربی درون گردوها آزاد شود، بهتر است آنها را درون آب سرد بریزید تا به آنها شوک وارد شود و روغن درون آنها به آب منتقل شود. سپس از آب حاصله برای تهیه خورشت فسنجون استفاده کنید.
در تهیه خورشت فسنجون نیاز به استفاده زیاد از روغن نیست، چون خود گردو به مقدار لازم چربی ایجاد میکند. میتوانید برای طعم بهتر خورشت فسنجون از ۱ قاشق غذاخوری دارچین و ۱ عدد برگ بو به مرغها در هنگام تفت دادن اضافه کنید.
در هنگام آماده شدن خورشت هنگامی که آب خورشت هنوز رقیق است ولی مرغ شما کاملاً پخته شده است، بهتر است مرغ را از قابلمه خارج کنید و بگذارید تا آب خورشت به تنهایی تبخیر شود. سپس دوباره مرغ را به قابلمه اضافه کنید.