تزیین چلو گوشت + ایده هایی ساده و زیبا برای تزیین چلو گوشت مجلسی
مدل بلوز دامن مجلسی زنانه و دخترانه بسیار شیک و جذاب
مدل بلوز دامن مجلسی مدل بلوز دامن مجلسی زنانه و دخترانه بسیار شیک و جذاب در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. بلوز دامن از …
مدل ناخن جدید و دخترانه
مدل ناخن جدید و دخترانه مدل ناخن جدید و دخترانه و ساده و شیک ۱۴۰۲ در سایت الی مگ.امیدواریم این مطلب از سایت مدل ما مورد توجه شما قرار گیرد. شما به …
مدل لباس زنانه مجلسی جدید شیک مناسب مراسم های خاص
مدل لباس زنانه مجلسی جدید مدل لباس زنانه مجلسی جدید شیک مناسب مراسم های خاص در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد. چه برای یک …
تزیین چلو گوشت
تزیین چلو گوشت + ایده هایی ساده و زیبا برای تزیین چلو گوشت مجلسی در سایت پرشین سرا . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما بزرگواران قرار گیرد.
چلو گوشت، یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که اغلب در جشنها و مراسم خاص سرو میشود. این غذا یکی از غذاهای مجلسی معروف است و اکثراً در عروسیها و مهمانیهای رسمی و بزرگ ارائه میشود. این غذا با استفاده از گوشت گردن یا ماهیچه گوسفند تهیه میشود و طعم خاصی به آن داده میشود.
برای تهیه چلو گوشت بهتر است از گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی استفاده کنید، اما این امر کاملا سلیقهای است و در صورت تمایل میتوانید از گوشت گوساله هم استفاده کنید که در این صورت هم بسیار خوشمزه میشود. اغلب وقتی صحبت از گوشت قرمز میشود بیشتر از مضرات آن گفته میشود، اما همان طور که میدانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین میباشد و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچهها و استحکام عضلانی بدن است.
بدن ما همان طور که به موادی مانند سبزیجات و میوه ها نیاز دارد، به همان اندازه نیازمند مصرف گوشت قرمز نیز هست. با تهیه چلو گوشت با گوشت گوسفندی، می توانید نیاز بدن خود را به این ماده تامین کنید. هنگامی که به طور منظم در وعده های غذایی خود گوشت قرمز را قرار می دهیم، میزان ابتلایمان به مشکلات مختلف کاهش پیدا می کند.
زمانی که گوشت گوسفند را در وعده های غذایی خود قرار می دهید، مطمئنا بخش عدیده ای از ویتامین ها و املاح ضروری را به بدن خود می رسانید. انسان ها به طور طبیعی به گونه ای آفریده شده اند که نیاز به مصرف تمامی مواد مغذی دارند. حتی بسیاری از رژیم های غذایی گیاه خواری، به علت حذف غذاهای گوشتی، از املاح ضروری بی نصیب می مانند. سعی کنید حداقل یکبار در هفته غذاهایی حاوی گوشت قرمز مصرف کنید تا نیاز بدن خود را تامین نمایید.
همه غذاهای ایرانی، دستورپخت آسانی دارند. چیزی که آن ها را از یکدیگر متمایز می کند، شیوه طبخ و نوع مواد اولیه ای است که در آن استفاده می کنند. برای مثال، حین تهیه چلو گوشت با گوشت گوسفندی، از لپه استفاده نمی شود. در حالی که برای پخت خورشت قیمه، از این ماده استفاده می کنند. چلو گوشت دستور پخت آسانی دارد.
برای تهیه چلو گوشت با گوشت گوسفندی، ابتدا باید مقداری روغن در داخل قابلمه بریزید و شعله آن را متوسط کنید تا داغ شود. پس از داغ شدن روغن، نوبت به افزودن سیر های قطعه قطعه شده می رسد. سعی کنید سیرها را به خوبی در داخل روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. اکنون نوبت به افزودن گوشت های تکه شده می رسد. طی این فرایند، باید ادویه های خود را نیز به داخل قابلمه اضافه کنید تا گوشت به خوبی طعم دار شود.
زمانی که گوشت گوسفند با تمامی مواد تفت خورد، آن را با کمک یک کفگیر از داخل قابلمه خارج کنید و در ظرف دیگری قرار دهید. حال در همان قابلمه، پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در همان روغن، مقداری تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود و از حالت خامی دربیاید.
پس از تفت خوردن پیاز، مجددا گوشت را به داخل قابلمه اضافه کنید. طبق دستورپخت، باید آبجوش را به ظرف بیافزایید و اجازه دهید تا مواد در داخل آن قرار بگیرند. مطابق با تمامی دستورها، لازم است که از آب کاملا جوشیده استفاده کنید تا سطح خورشت کف نبندد. زیر شعله را ملایم کنید و اجازه دهید تا با آرام ترین شعله، به مدت ۲ ساعت به خوبی پخته شود.
پس از گذشت حدود ۲ ساعت، نوبت به افزودن آب نارنج است. پس از اینکه آب نارنج را به داخل خورشت اضافه کردید، اجازه بدهید که نیم ساعت دیگر هم روی شعله بماند. البته برای تهیه چلو گوشت با گوشت گوسفندی، باید به غلظت خورشت دقت کنید. اصولا میزان و درجه غلظت این خورشت باید بالا باشد. برای همین اگر هنوز غلظت آن به حد کافی نرسیده است، اجازه دهید مدت زمان بیشتری روی شعله بماند.
حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه پیش از خاموش کردن شعله، نوبت به افزودن زعفران دم کرده غلیظ و دارچین می رسد. دقت داشته باشید که پس از افزودن این مواد، شعله همچنان باید ملایم باشد. پس از گذشت ۱۰ دقیقه، می توانید غذا را خاموش کنید و آن را به همراه برنج تزیین شده، سبزی پلو و یا برنج معمولی سرو کنید.
تهیه چلو گوشت با گوشت گوسفندی، نیاز به تمرین دارد. اگر می خواهید که در پخت این خورشت مهارت پیدا کنید، باید آن را چندین بار طبخ نمایید. انجام مداوم این کار، باعث می شود در هر زمان پخت، نکات بیشتری را یاد بگیرید و متوجه شوید. اصولا رعایت یک دسته از نکات، سبب می شود تا همواره غذایتان طعم و عطر بهتری پیدا کند.
دستورپخت فوق، جزو چلوگوشت های بدون رب گوجه فرنگی بود. می توانید با توجه به ذائقه خود و خانواده تان، به خورشت مقداری رب نیز اضافه نمایید.
یک قابلمه را نیمه پر از آب کنید و کمی نمک در آن بریزید و بگذارید بر روی اجاق گاز تا به جوش بیاید. سپس برنجی را که با نمک و آب خیس داده بودید را بشویید و به قابلمه اضافه کنید و با یک کفگیر هم بزنید تا برنج ها پخش شوند. در اینجا آب برنج را مزه کنید و اگر لازم بود مقداری نمک به آن اضافه کنید. بعد از گذشت حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه که برنج با حرارت بالا جوشید آن را امتحان کنید و ببینید که آیا پخته است. همین که برنج اطراف آن پخته باشد و وسطش سفت باشد برای آبکشی مناسب است.
برنج را آبکش کنید و قابلمه را با آب خالی بشویید و بر روی اجاق گاز قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس در کف قابلمه مقداری روغن بریزید و در صورت تمایل ته دیگ برنج یا سیب زمینی درست کنید و سپس بر روی آن ها چلو را بریزید.
بعد از ریختن چلو در قابلمه چند سوراخ بر روی برنج ها ایجاد کنید تا بهتر دم بکشد. سپس در قابلمه را بگذارید و ابتدا حرارت را افزایش دهید تا بخار در قابلمه بپیچد، سپس حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی بپزد. در صورت تمایل می توانید مقداری کره یا روغن کرمانشاهی بر روی برنج بریزید تا طعم و عطر آن را بی نظیر کند.
اگر می خواهید زمان کمتری صرف تهیه چلو گوشت کنید، از زودپز استفاده کنید، غذای شما حدود یک و نیم ساعته آماده میشود.چلو گوشتی که در رستوران ها سرو می شود ساده است و در تهیه آن رب استفاده نمیکنند، در صورت تمایل می توانید کمی رب را همراه گوشت ها تفت دهید.می توانید به جای استفاده از چلو ساده از شوید پلو یا با قالی پلو نیز استفاده کنید.طرز تهیه چلو گوشت مجلسی که به آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب است، در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت های مواد اولیه را تغییر دهید.برای طعم دهی به گوشت از فلفل دلمه استفاده کنید.استفاده از پاپریکا و دارچین و جوز هندی آسیاب شده در طعم چلو گوشت تاثیر زیادی دارد.
برای انتخاب گوشت مناسب برای پخت، ابتدا باید به نوع گوشت توجه داشته باشید. گوشتها از نظر چربی، بافت و طعم با یکدیگر متفاوت هستند. گوشت گوسفند به دلیل طبع گرمی که نسبت به گوشت گاو دارد، از محبوبیت بیشتری برخوردار است.
گوشت مناسب چلو گوشت مجلسی، گوشتی است که دارای چربی و بافت مناسب باشد و به خوبی طعمدار شود. بهترین گوشت برای تهیه این غذا، گوشت گوسفندی است. گوشت گوسفندی به دلیل داشتن چربی بیشتر، طعم و مزه لذیذتری به چلو گوشت میبخشد. همچنین، گوشت گوسفندی دارای بافت نرم و لطیفی است که به راحتی پخته میشود.